praznična čestitka

02.01.2010.
ZvonceZvonce

Dragi moji, uplovismo u Novu 2010-u, nadam se sa više sreće i radosti nego u prethodnoj. Nadala sam se malo boljem provodu, ali šta da se radi, nije mi uspelo. Biće bolje drugi put, bar tako mislim. Namesila sam se kuglofa, počastila drage mi ljude i sad idemo dalje. Svima vama želim ostvarenje snova, dobro zdravlje i puno, puno sreće i ljubavi. A za predstojeći nam veliki praznik rodjenja Isusa Hrista evo jedan recept za Božićni kuglof.


Kuglof razdelnik 

Kuglof


Potreban materijal

3 jaja

150 g putera ili margarina 

150 g šećera

3 vanilin šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice cimeta

100 g brašna, 1 prašak za pecivo

150 g suvih urmi (datula)

300 g suvih smokava

300 g oraha

150 g lešnika

100 g oguljenih badema

75 g ušećerenih crvenih trešanja

100 g ušećerene korice limuna i narandže

75 g marmelade od kajsija

1 kašika šećera u prahu

 

Kuglof razdelnik

 

Jaja, šećer, puter i vanil šećer penasto umutiti, Jelka dodati brašno, prašak za pecivo, so i cimet. 150 g voća, oraha i ukrasne trešnje ostavite na stranu, a ostatak sitno iseckajte u dodajte testu. Testo izručiti u namašćenu i prezlom posutu modlu i peći u zagrejanoj pećnici na 175 stepeni C oko 60 minuta. Kad izvadite kuglof iz pećnice ostavite ga u modli oko 10-15 minuta, a zatim prevrnite. Kuglof potpuno ohladite. Marmeladu od kajsija zagrejati na niskoj temperaturi i iskoristiti 2/3 za premazivanje kuglofa. U ostatak marmelade umešajte suvo voće i orahe i premažite vrh kuglofa. pospite prah šećerom i i ukrasite trešnjama.

Uživajte i srećno vam bilo.

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 01/02,2010 | 19:32

    uz lepe želje za bolju, veseliju, nasmejaniju godinu šaljem i jedno veliko hvala za ovaj božanstven recept
    Prijatno!

  2. 01/02,2010 | 21:12

    Uh sto ja volim kuglof...
    Srecna i tebi Nova godina!

  3. 01/08,2010 | 17:55

    Sve najbolje i ukusne praznične dane

  4. 01/10,2010 | 18:05

    Probali smo ovaj kuglof, bio je fantastican

  5. 03/19,2014 | 16:28

    parznici su tu da se slave i čestitaju na koji način nije bitno

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me