praznična čestitka


Dragi moji, uplovismo u Novu 2010-u, nadam se sa više sreće i radosti nego u prethodnoj. Nadala sam se malo boljem provodu, ali šta da se radi, nije mi uspelo. Biće bolje drugi put, bar tako mislim. Namesila sam se kuglofa, počastila drage mi ljude i sad idemo dalje. Svima vama želim ostvarenje snova, dobro zdravlje i puno, puno sreće i ljubavi. A za predstojeći nam veliki praznik rodjenja Isusa Hrista evo jedan recept za Božićni kuglof.

Potreban materijal
3 jaja
150 g putera ili margarina
150 g šećera
3 vanilin šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice cimeta
100 g brašna, 1 prašak za pecivo
150 g suvih urmi (datula)
300 g suvih smokava
300 g oraha
150 g lešnika
100 g oguljenih badema
75 g ušećerenih crvenih trešanja
100 g ušećerene korice limuna i narandže
75 g marmelade od kajsija
1 kašika šećera u prahu

Jaja, šećer, puter i vanil šećer penasto umutiti, dodati brašno, prašak za pecivo, so i cimet. 150 g voća, oraha i ukrasne trešnje ostavite na stranu, a ostatak sitno iseckajte u dodajte testu. Testo izručiti u namašćenu i prezlom posutu modlu i peći u zagrejanoj pećnici na 175 stepeni C oko 60 minuta. Kad izvadite kuglof iz pećnice ostavite ga u modli oko 10-15 minuta, a zatim prevrnite. Kuglof potpuno ohladite. Marmeladu od kajsija zagrejati na niskoj temperaturi i iskoristiti 2/3 za premazivanje kuglofa. U ostatak marmelade umešajte suvo voće i orahe i premažite vrh kuglofa. pospite prah šećerom i i ukrasite trešnjama.
Uživajte i srećno vam bilo.

uz lepe želje za bolju, veseliju, nasmejaniju godinu šaljem i jedno veliko hvala za ovaj božanstven recept
Prijatno!
Uh sto ja volim kuglof...
Srecna i tebi Nova godina!
Sve najbolje i ukusne praznične dane
Probali smo ovaj kuglof, bio je fantastican
parznici su tu da se slave i čestitaju na koji način nije bitno