Recept za kuglof sa višnjama i orasima – Mesečina
Recept za ovaj kuglof dobila sam od prijateljice iz Rumunije.
Od nje sam, takodje saznala da se kuglof na rumunskom kaže "Kek".
Zahvaljujem joj se ovim putem i sigurna sam da će ovaj recept naći put do vašeg srca, na isti način kao što je našao do mog.
Ovaj ukusni kolač se pravi sa orasima i višnjama, veoma je osvežavajući i lak je za pravljenje. Idealan je za decu, možete ga servirati za doručak, ili kao dezert posle svakog obroka. Uz njega možete poslužiti bilo koje piće. Preporučujem kafu ili belo vino. Brašno, šećer, mleko, ulje se stavlja u zavisnosti od jaja. Za svako jaje po 3 supene kašike navedenih sastojaka.
Potrebni sastojci:
Način pripreme:
Razdvojiti belanca i žumanca. Žumanca dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati vanil šećer, koricu limuna, mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodati belanca umućena sa 3 kašike šećera. Modlu za kuglof namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Testo izručiti u modlu i u njega dodati orahe i višnje (da ne bi pali na dno). Pećnicu zagrejati na 175ºC i peći oko 50-55 minuta.
Napomena: ova mera je dovoljna za kalup promera 18 cm. Kada u kolač dodajete ulupana belanca na samom kraju, koristite varjaču umesto miksera,
smesa će biti rastresitija.
Uživajte.
Hvala Mesečini za recept.
Od nje sam, takodje saznala da se kuglof na rumunskom kaže "Kek".
Zahvaljujem joj se ovim putem i sigurna sam da će ovaj recept naći put do vašeg srca, na isti način kao što je našao do mog.


Potrebni sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika brašna
- 9 kašika šećera
- 9 kašika ulja
- 9 kašika mleka
- ½ praška za pecivo
- 2 kesice vanil šećera
- Korica jednog limuna
- Šaka seckanih oraha
- Višnje 150 g.
Način pripreme:
Razdvojiti belanca i žumanca. Žumanca dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati vanil šećer, koricu limuna, mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodati belanca umućena sa 3 kašike šećera. Modlu za kuglof namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Testo izručiti u modlu i u njega dodati orahe i višnje (da ne bi pali na dno). Pećnicu zagrejati na 175ºC i peći oko 50-55 minuta.
Napomena: ova mera je dovoljna za kalup promera 18 cm. Kada u kolač dodajete ulupana belanca na samom kraju, koristite varjaču umesto miksera,
smesa će biti rastresitija.
Uživajte.

Hvala Mesečini za recept.

Jaoooooo sto sam sad ponosna :))))))
Samo moram sebe da ispravim: na rumunskom se kuglof zove kek. Zbunila sam se kad sam prosli put pisala, jer se chek na rumunskom pise, drugacije cita :)
Jos jednom moram da kazem da sam odusevljenaaaaaa sto je "moj" kuglof dospeo i ovde :))))
Ljubim teee
Prelepo izgleda,svaka cast na umecu!
Pozdrav veliki
Mesecino, ja sam ponosna na tebe. Ovo je tvoj kuglof. Hvala ti jos jednom. Imas ga i na fb na stranici.
Unajedina, svaka cast Mesecini, ona ga je pavila! Veliki pozdrav.
sjajan recept, mislim da ću ga vrlo brzo napraviti prelivenog čokoladom. moji ukućani jako vole tu kombinaciju.
Prijatno!
Ohoho, pa na blogu je napravljen kuglof duet! Bravo za vas dve, mesecina i mira kuglof! Vidim da će ti mesecina biti uskoro asistent u mešenju kuglofa :)
Prijatna provokacija za probati napraviti..Pozdrav
Domacice, mesecina je napravila odlican kuglof. Dobra podloga za tvoju mastu,preliv od cokolade, lesnici, kockice cokolade u testu... :)))Uzivancija za sva cula.
Sanjarenje, konkurs je otvoren. Primam asistente, znam ja da tu ima puno dobrih kandidata. Sledeci recept je takodje jedne mlade blogerke, ali zasad necu da kazem koje. Iznenadjenje. Sta da ti kazem, zajedno smo jaci i bolji. Pridruzi se.
Jovane, jeste. Pa ko moze da odoli!? Veliki pozdrav.
Dovoljno mi je što je sa višnjama. Pravim ga prvom prilikom :)
Baš se radujem ovakvim iznenađenjima! samo napred! Pogledaću ima li kod mene neki zatureni dobar recept za kuglof!
Bealiver, sa visnjama su najbolji, bar meni. Osvezavaju, a slatkoooo! Obavezno ga napravi. Svako dobro.
Sanjarenje, trazi! Kazem ti, kada se mi udruzimo, otici cemo i do Pariza! Veliki pozdrav.
Pariz je preblizu za nas! Javljam se za PR kuglof grupe!
Dogovoreno, draga! Prepustam ti, ti ces sve to najbolje. Ali u turu obavezno ubaci Bec i Strazburg da im pokazemo sta su kuglofi.
Prepuštam se za sporednu ulogu samo da učestvujem.
Jovane nemoj da brines, sigurno ce se nesto naci. Veliki pozdrav.
ja cu samo da uzdahnem :) jos jednom... :)
Nastasja, hvala ti. Jedan uzdah meni, jedan mesecini. Svako dobro, draga.
Super, hvala za nove recepte. Moram da se pohvalim da sam i ja probala da napravim kuglof, i postaviću sliku obavezno. Pravila sam čokoladni.Sve si nas zarazila
Poluuspavanka, divno! Sta cekas onda, zar nisi videla da je otvoren konkurs, javljaj se. Svi asistenti su dobro dosli. Zajedno mozemo da pomerimo planinu. Svako dobro.
Ha,ha, obavezno konkurišem za pomoćnika!
Treba da skinem sliku, a to mi je već komplikacija, lakše mi ispeći testo nego petljati s kablovima :)
Obećavam, probaću da se angažujem ;)
Poluuspavanka, samo salji recept, za ostalo nemoj da brines. Ima da ga skockamo kao puslicu.:D
Joj, ja ne volem visnje.
Ima ko ih voli pa mu prepustm parce sa slike.
:))
Pozdrav.
Bec i Strazburg? Naravno da su uključeni, ionako ih još nisam videla :))
Talas, mesicemo jos, naci ce se nesto i za tebe :D Veliki pozdrav.
Sanjarenje, dogovoreno! :D
Сигурна сам да ће моја месечина направила изрстан куглоф!
Баш сам поносна на њу :)
Jaffa ti je najbolji kuglof, a probacemo i ovaj.
Uh, kako ovo lepo izgleda, nadam se da ce biti jos recepata. Probali smo vase kuglofe u Novom Sadu i znamo da su svi odlicni. Puno pozdrava i hvala vam za ovako lepe recepte.
behappy, naravno da je napravila izvrstan kuglof i pravice ih jos puno. svi smo ponosni na nju. Ljubim.
Natasa Radic, tvoji medenjaci su bozanstveni.
Teodora, bice jos recepata. Nadam se da se vidimo na Novosadskom prolecu na SPENS-u. Veliki pozdrav.
Ovo je izgleda nesto jako lepo. U Zemunu smo kupili vas Becki kuglof. Da li cete objaviti taj recept?
Katarina, hvala sto ste posetili moj blog. Bice recept za Becki kuglof, samo malo strpljenja. Svako dobro.
Поздрав за две драге блогерке.***
Pricalice, pozdrav i tebi. Vidis, udruzene mozemo puno vise! Svako dobro.
Svaka čast,ovo izgleda sjajno,praviću ga što pre,veliki pozdrav kuglof damama
Neno, hvala sto si posetila moj blog, veliki pozdrav i tebi. Kuglof je zaista sjajan!
Pravila sam vinski kuglof,suuupeer je!Jedva sam sačuvala koje parče i za sutra,a sad pravim MESEČINU,javiću kako je prošlo,pozdrav
Neno, puno hvala, vinski kuglof je omiljen u mojoj porodici, a obozava ga i vecina mojih prijatelja. Mesecina je takodje odlican, javljajte se, veliki pozdrav!
dobar i izdasan svida mi se i brzo se napravi
Probala sam sličan sa višnjama, čokoladom i lešnicima, odličan je, a probaću i ovaj. u svakom slučaju meni je kuglof pravi domaći kolač.
Jednostavno , brzo i preukusno :)) danas sam napravila i mogu da samo kažem mekan kao pjena i višnje mu daju posebnu svježinu
Wow! This could be one particular of the most useful blogs We've ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I'm also an expert in this topic so I can understand your hard work. eckedddafededabc
@Smithe234 Thank You for understanding how hard it can be to make kuglof and sell it . Specialy because my family live of that work. Again thanks for Your comment I wish You all the best.