Recept za Jaffa kuglof sa narandžama

Poznata je stvar da smo mi narod koji
u većini voli sočan kolač.

To podrazumeva puno fila, preliva, voća, šlaga.Kada kažemo 'kuglof' to nas uglavnom asocira na suv kolač koji se može konzumirati jedino uz mleko ili belu kafu.
Naravno, to nije tačno.
Jaffa
Postoji razni kuglofi koji su, ne samo ukusni, već su i sočni. Takav je vinski kuglof, a takav je i Jaffa.
Upravo zbog toga to je jedan od najtraženijih kuglofa.
Često sam čula: "Jaffa je najbolji kuglof". Zbog toga sam odlučila da upravo ovaj recept bude poklon vama
za dan zaljubljenih.

Potrebni sastojci:
  • 250 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 dcl ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 cele pomorandže
  • 1 dcl gaziranog soka narandže
  • 50 g kandirane korice limuna i narandže
  • 100 g istopljene čokolade
  • 100 g čokolade za glazuru
  • Grumen margarina ili putera

Način pripreme:

Posebno izmiksirati belanca i žumanca sa šećerom i spojiti.
Postepeno, uz stalno mešanje, dodavati ulje, sok i narendanu koru jedne narandže, istopljenu čokoladu, gazirani sok, kandirano voće, brašno i prašak za pecivo.
Jaffa kuglof
Modlu namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Kuglof peći u zagrejanoj pećnici na 175ºC oko 1 sat. Kuglof pre vadjenja iz modle izbušiti tankim drvenim štapićem i u rupice sipati sok od druge narandže. Ostaviti u modli oko pola sata, prevrnuti na tanjir, premazati glazurom od čokolade i ukrasiti kandiranim ananasom.

Narandza

Jaffa je idealan kuglof za sve prilike, uz njega možete poslužiti bilo koje piće sem mleka i bele kafe.

Uživajte.

Veoma bi me radovalo da prokomentarišete moje recepte. Svaka primedba i sugestija je dobro došla.
Postavljajte pitanja, na svako će, putem komentara, biti odgovoreno u što kraćem roku.


Hvala.

Molim vas da podelite ovaj članak  Bookmark and Share

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 02/12,2010 | 15:40

    Kolac je super inace pravila sam ga i jela:)Odlican je i super sto si to iznela na blogu,mada ja nisam zaljubljena,pa ako mi dozvole oni koji jesu da dobijem jedno parce:)Pozdrav

  2. 02/12,2010 | 15:44

    he, he, he, neću da komentarišem, prepisaću i napraviti. onda ću tek reći sjajan recept, mada se i iz sastojaka to vidi.
    Prijatno!

  3. 02/12,2010 | 16:07

    Lady, moze i dva parceta. Veoma mi je drago sto si ga pravila. Ovo je zaista odlican kuglof. Pozdrav.

  4. 02/12,2010 | 16:08

    Domacice, obavezno napravi, neces se pokajati. Svako dobro.

  5. 02/12,2010 | 16:27

    Jao!
    Dok prepravljam članak,
    već ima komentara.
    Izvinjavam se za sporost.
    'Webmaster'@Kuglof.Blog.rs

  6. 02/12,2010 | 16:34

    ОВај дан не славим али је куглоф супер. Поздрав!***

  7. 02/12,2010 | 16:40

    Hvala, pricalice, ja obicno kazem da bi svaki dan trebalo slaviti kao dan ljubavi. Svako dobro.

  8. 02/12,2010 | 16:47

    Управо, и као хришћани то треба да знамо и имамо на уму. Свако добро, Миро.***

  9. 02/12,2010 | 22:12

    Joooj, sad mi se jede!!!
    Zvuči fantastično, hvala što deliš tako lepe recepte. Čim nabavim kalup, sve ću da isprobam... jedva čekam.
    Gde ima tih kalupa da se kupe?
    Nisam nešto zapazila, a ne znam gde mi je stari bakin, ko zna gde je...

  10. 02/12,2010 | 22:21

    Poluuspavanka, probaj da nadjes bakin, sigurno je najbolji. Kalup mozes potraziti u Metalcu ili na nekoj od pijaca, a ima ih i u trznim centrima. Kaiserovi su najbolji. Nisu losi ni Dr Oetker i Zenker. Puno te pozdravljam.

  11. 02/12,2010 | 22:24

    Lepo,lepi pozdrav.

  12. 02/12,2010 | 23:36

    Ja te pozdravljam puno puno puno...
    Sve ove slatkise samo ocima jedemmmmmm

  13. 02/13,2010 | 09:20

    Miro, baciću se u misiju traženja bakinog kalupa :)
    Ako ništa, kupujem sigurno.
    Uopšte se ne sećam ukusa, pa jedva čekam da probam :)
    :**

  14. 02/13,2010 | 09:53

    Joooj sto ja volim ovakve stvari :))))
    Ali mi zabranili doktori sve sto sadrzi secer :(
    :*

  15. 02/13,2010 | 13:21

    Jovan s.s. Hvala, lep pozdrav i tebi.

  16. 02/13,2010 | 13:22

    Casper, hvala ti i ja tebe puuuuuuuuuunoooooooooooo pozdravljam.

  17. 02/13,2010 | 13:24

    Behappy, ja pravim kuglof za dijabeticare sa malteksom ili vocnim secerom. Posavetuj se sa doktorom da li smes da koristis vocni secer. Ljubim te.

  18. 02/15,2010 | 11:23

    @Eko, hvala na cestitkama, Karlovacki kuglof slavi 100 clanova vec prvi dan. Naravno uz svesrdnu pomoc Robija i Saske. Pozdrav.

  19. 02/18,2010 | 16:19

    mmmmmmm.... sočno. Baš ću da isprobam ovaj recept.

  20. 02/18,2010 | 18:42

    Bealiver, obavezno javi. Pozdravljam te.

  21. 02/19,2010 | 21:58

    Predobar recept!

  22. 02/19,2010 | 22:03

    Vera, hvala puno, odlican je, moras ga praviti. Svako dobro.

  23. 02/24,2010 | 20:46

    Pravila sam neke kuglofe po vasim receptima i mogu vam reci da su odlicni.

  24. 02/25,2010 | 19:55

    Ovo je vas najbolji kuglof, provereno, hvala za recept.

  25. 03/01,2010 | 14:50

    Tijana, Jelena Jaffa je jedan od najboljih kuglofa, tako bar drugi kazu. Hvala vam puno.

  26. 03/04,2010 | 13:02

    Ovaj vas kuglof smo probali, odlican je, preporucujemo svima!

  27. 03/04,2010 | 16:37

    Teodora, hvala puno!

  28. 03/05,2010 | 13:05

    Moram probat, po sastojcima ocenila sam da je dobar, a to potvrdili i prijateljice koje su pravili,

  29. 03/05,2010 | 13:09

    Liljana Ilijeva, hvala Vam. Necete se razoracati. Svako dobro.

  30. 04/13,2010 | 14:35

    Mmmmm,ovo je tako dooobroo,pravim danas

  31. 04/13,2010 | 14:39

    Neno, obavezno pravi, zaista je ukusno i dobro, veliki pozdrav. P.S. Ako i ti imas dobar recept, posalji!

  32. 06/23,2010 | 15:57

    Fantastican blog! Par recepata sam vec isprobala i mogu reci da su fantasticni!

  33. 06/23,2010 | 21:31

    @Depresija je izleciva, hvala na komplimentu, puno znaci. Trudim se da receptima i savetima pomognem svima koji su zainteresovani za ovaj bozanstveni kolac.

  34. 08/10,2010 | 21:45

    Za nas, malo manje iskusne domacice, :-) koliko je to "grumen margarina ili putera"? 250gr? Hvala :-)

  35. 08/10,2010 | 22:54

    Maya, dobro došla na moj blog. Grumen putera je oko 25 g, odnosno, onoliko koliko možeš da zahvatiš sa supenom kašikom. Veliki pozdrav.:D

  36. 12/09,2010 | 21:29

    Svi su recepti divni,,samo nemam pravu modlu,hvala na savjetima.

  37. 12/10,2010 | 19:07

    Maro, hvala Vama puno! Bice jos recepata i saveta. Slobodno pitajte sve sto vas zanima.

  38. 12/19,2010 | 15:52

    ja sam kupila silikonski kalup ,da li se razlikuje po nacinu pripreme za kalup pre pecenja kuglofa,i da li posto sam iz beograda ima da se kupi kod nas kalup za mini kuglofe?

  39. 12/19,2010 | 15:58

    ja sam kupila silikonski kalup ,da li se razlikuje po nacinu pripreme za kalup pre pecenja kuglofa,i da li posto sam iz beograda ima da se kupi kod nas kalup za mini kuglofe?

  40. 12/20,2010 | 00:21

    Aleksandra, dobro dosli na moj blog. Silikonski kalup nije potrebno podmazivati masnocom i posipati prezlom. Nadam se da ste nasli kvalitetan. Kalup za mini kuglofe je jako tesko naci, ja sam moje kupila pre 5 godina u novosadskom Rodicu. Potrazite u nekim manjim prodavnicama, znam da ih u mega-marketima nema. I srecno Vam bilo! Veliki pozdrav.

  41. 01/12,2011 | 21:12

    Miro, da li sam ja danas smazala parče ovog kuglofa? Mmmmmm... Ako jesam - toplo preporučujem svima!

    I - JAKO MI JE DRAGO ŠTO SU NAM SE PUTEVI NOVOSADSKI DANAS UKRSTILI!!! :-)))

    Pozdrav

  42. 01/12,2011 | 22:42

    Lillian Q, veliki pozdrav!!! Jesi, to je taj! Doduse, malo izmenjen. Neizmerno mi je drago zbog naseg danasnjeg druzenja, ponovicemo! :***

  43. 01/18,2011 | 18:56

    Recept je predobar, hvala vam..

  44. 01/19,2011 | 13:06

    Lejla, hvala vama! Veliki pozdrav.

  45. 04/23,2011 | 11:57

    Miro, kuglof je fantastičan! Sinoć sam ga pravila, malo pre ga probali ...... njammmmmmm... Ne znamo prosto šta reći što bi nas nateralo da prestanemo da ga jedemo :))))))))))))

  46. 05/28,2011 | 21:14

    danas pravila po ovom receptu jafa kuglof,fantastican a lak za pripremu

  47. 09/18,2011 | 22:19

    Hvala Vam na receptu. Upravo sam ga napravila. Sjajan je. Recept je veoma precizan, bema potrebe nishta menjati ili dodavati. Jako se jednostavno sprema i ne lepi se za kalup.

  48. 11/23,2011 | 19:32

    Miro carice

  49. 01/02,2012 | 21:46

    Divno!
    Pozdrav majstorici:)

  50. 01/29,2012 | 15:33

    E upravo sam pravila ovaj vas kuglof, po sastavu znam da ce biti super jos je topal pa nemogu probati ali u svakom slucaju cu da vam javim kako je ispao, jest da me je malo zbunilo sto pise da idu dve narandje ,a u pripremi pise sok , u stvari me zanima da li je samo sok od dve narandje ili sve ja sam stavila sve.Pa neznam da li sam pogrijesila...Hvala unaprijed....

  51. 03/24,2012 | 18:52

    Upravo sam stavila kuglof da se pece u rernu, samo mi nije jasno da li ga kada je pecen treba ohladiti pa tek onda nabockati drvenim stapicem, ili odmah nabockati i zaliti sokom pa ostaviti tako jos pola sata u modli? Unaprijed hvala na odgovoru!

  52. 03/27,2012 | 11:19

    smil, dobro dosli na moj blog. U receptu nedvosmisleno pise da kuglof treba izbockati u modli, zaliti sokom, ostaviti pola sata i zatim prevrnuti na tacnu. Veliki pozrav i svako dobro. Hvala na javljanju!

  53. 05/27,2012 | 07:11

    Pratila sam ovaj blog jos od ranije, ali do sada nisam jos probala da napravim kuglof. Posle citanja ovog recepta, moram prvo u potragu da kupim modlu za pecenje. Recept zvuci a sigurna sam da i jeste fantastican. Puno pozdrava iz Australije :o)

  54. 06/05,2012 | 09:01

    Marina, dobrodošli na moj blog. Puno uspeha u pravljenju kuglofa!!! Srdačni pozdravi.

    P.S. Javite kako je uspeo kuglof. :)))

  55. 09/10,2012 | 13:00

    Ovo deluje kao fantazija :) Danas ću ovoj kuglof da napravim :) Hvala na receptu :)))

  56. 12/04,2014 | 21:57

    Divan je a najbitnije da je socan svaka cast za recept

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me