Recept za božićni kuglof

Uz iskrene i tople želje da vam Božićni praznici proteku u miru i ljubavi. Da vam svaki dan bude ispunjen radošću i veseljem. Da vam srca kucaju u ritmu sreće, a duša bude svetla i čista kao sunce. Svim sladokuscima i ljubiteljima kuglofa poklanjam danas jedan recept za Božicni kuglof.

linija

Potreban materijal:

-250 g putera ili margarina
-200 g šećera u prahu
-1 vanil šećer
-6 jaja
-kora od jednog limuna (dobro opranog)
-100 g suvog groždja
-100 g suvih šljiva
-5-6 komada naseckane suve smokve
kuglof-50 g suvih kajsija
-50 g kandiranog ananasa
-100 g seckanih oraha
-šaka krupno seckanih lešnika
-200 g brašna
-1 prašak za pecivo
-50 g putera ili margarina
-prah šećer za posipanje

 

linija


Način pripreme:

Suvo voće iseckati. Puter, vanil šećer i šećer izmiksirati u penastu masu. Dodati jedno po jedno 6 žumanaca, limunovu koru, naseckano suvo voće, kandirano voće, orahe i lešnike. Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju sneg od 6 belanaca. Peći u masnoćom podmazanoj i prezlom posutoj modli za kuglof u zagrejanoj pećnici na 175° C oko 50-60 minuta. Nakon pečenja kuglof ostaviti u modli oko 10 minuta, prevrnuti, preliti ga rastopljenim, vrućim puterom i odmah dobro posuti prah šećerom.

Uživajte!


Veoma bi me radovalo ako biste bili ljubazni da prokomentarišete ovaj recept.

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 01/05,2010 | 10:17

    Njam njam, obožavam kuglof... mogla bih baš i da ga našpravi, izgleda da nije teško... Ne mogu, nemam modlu:(

  2. 01/05,2010 | 10:23

    nemam komentar, sem zvuči da ću morati da pravim dva. da i ostali ukućani mogu bar fa probaju
    Prijatno!

  3. 01/05,2010 | 12:55

    Njam, njam...
    Moja drugarica ga pravi savrseno!
    Obozavam ga!

  4. 01/05,2010 | 21:48

    Vidim da voliš knedle:)
    ja ću da napravim knedle, a ti kuglof, pa ću ja da jedem tvoj, a ti moj specijalitet:)
    Sapo reci sa čime voliš knedle...i krećem:)))

  5. 01/05,2010 | 21:49

    Nestade mi komentar???

  6. 01/05,2010 | 23:06

    http://www.blogcatalog.com/search.frame.php?term=kuglof&id=ca1b435bd82c4830f4a29bcfc802e769

    vidim kod Domacice, da trazis posni kuglof :) pa sam nasla neki lep recept :) pozdrav, svako dobro u novoj godini, i predstojecim praznicima :)

  7. 01/12,2010 | 23:31

    Eh, kad si pomenula prelivanje puterom, odmah si me setila na film Džuli i Džulija, koji sam nedavno gledala. Ako nisi pogledala, preporučujem :)
    Film je - da ogladniš :)
    Pozdrav

  8. 02/01,2011 | 21:05

    Kuglof je božanstven i svima ga preporučujem :-)

  9. 02/01,2011 | 21:16

    Snežana, dobro došli na moj blog. Drago mi je da Vam se dopada recept. Puno Vam hvala, veliki pozdrav i svako dobro.

  10. 09/03,2011 | 22:19

    kuglofi su strava al kada ga pecem ostane iznutra presan a spolja se prepece.zasto da li znate

  11. 09/11,2011 | 22:27

    @jovanka, najverovatnije ga pečete na visokoj temperaturi. Kuglof se peče na maksimalno 175 stepeni oko 50 minuta u turbo ili 60 minuta u konvencionalnoj rerni. Srdačan pozdrav.

  12. 07/15,2015 | 12:30

    fenomenalan recept, uvijek dobijem komplimente od gostiju :)

  13. 07/23,2015 | 23:12

    @Jelena, Podgorica, hvala vam na komentaru. Raduje me uvek kada vidim da se nekom dopao moj recept. Srdacni pozdravi.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me