Recept za božićni kuglof

Uz iskrene i tople želje da vam Božićni praznici proteku u miru i ljubavi. Da vam svaki dan bude ispunjen radošću i veseljem. Da vam srca kucaju u ritmu sreće, a duša bude svetla i čista kao sunce. Svim sladokuscima i ljubiteljima kuglofa poklanjam danas jedan recept za Božicni kuglof.

linija

Potreban materijal:

-250 g putera ili margarina
-200 g šećera u prahu
-1 vanil šećer
-6 jaja
-kora od jednog limuna (dobro opranog)
-100 g suvog groždja
-100 g suvih šljiva
-5-6 komada naseckane suve smokve
kuglof-50 g suvih kajsija
-50 g kandiranog ananasa
-100 g seckanih oraha
-šaka krupno seckanih lešnika
-200 g brašna
-1 prašak za pecivo
-50 g putera ili margarina
-prah šećer za posipanje

 

linija


Način pripreme:

Suvo voće iseckati. Puter, vanil šećer i šećer izmiksirati u penastu masu. Dodati jedno po jedno 6 žumanaca, limunovu koru, naseckano suvo voće, kandirano voće, orahe i lešnike. Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju sneg od 6 belanaca. Peći u masnoćom podmazanoj i prezlom posutoj modli za kuglof u zagrejanoj pećnici na 175° C oko 50-60 minuta. Nakon pečenja kuglof ostaviti u modli oko 10 minuta, prevrnuti, preliti ga rastopljenim, vrućim puterom i odmah dobro posuti prah šećerom.

Uživajte!


Veoma bi me radovalo ako biste bili ljubazni da prokomentarišete ovaj recept.

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 01/05,2010 | 10:17

    Njam njam, obožavam kuglof... mogla bih baš i da ga našpravi, izgleda da nije teško... Ne mogu, nemam modlu:(

  2. 01/05,2010 | 10:23

    nemam komentar, sem zvuči da ću morati da pravim dva. da i ostali ukućani mogu bar fa probaju
    Prijatno!

  3. 01/05,2010 | 12:55

    Njam, njam...
    Moja drugarica ga pravi savrseno!
    Obozavam ga!

  4. 01/05,2010 | 21:48

    Vidim da voliš knedle:)
    ja ću da napravim knedle, a ti kuglof, pa ću ja da jedem tvoj, a ti moj specijalitet:)
    Sapo reci sa čime voliš knedle...i krećem:)))

  5. 01/05,2010 | 21:49

    Nestade mi komentar???

  6. 01/05,2010 | 23:06

    http://www.blogcatalog.com/search.frame.php?term=kuglof&id=ca1b435bd82c4830f4a29bcfc802e769

    vidim kod Domacice, da trazis posni kuglof :) pa sam nasla neki lep recept :) pozdrav, svako dobro u novoj godini, i predstojecim praznicima :)

  7. 01/12,2010 | 23:31

    Eh, kad si pomenula prelivanje puterom, odmah si me setila na film Džuli i Džulija, koji sam nedavno gledala. Ako nisi pogledala, preporučujem :)
    Film je - da ogladniš :)
    Pozdrav

  8. 02/01,2011 | 21:05

    Kuglof je božanstven i svima ga preporučujem :-)

  9. 02/01,2011 | 21:16

    Snežana, dobro došli na moj blog. Drago mi je da Vam se dopada recept. Puno Vam hvala, veliki pozdrav i svako dobro.

  10. 09/03,2011 | 22:19

    kuglofi su strava al kada ga pecem ostane iznutra presan a spolja se prepece.zasto da li znate

  11. 09/11,2011 | 22:27

    @jovanka, najverovatnije ga pečete na visokoj temperaturi. Kuglof se peče na maksimalno 175 stepeni oko 50 minuta u turbo ili 60 minuta u konvencionalnoj rerni. Srdačan pozdrav.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me