Vinski kuglof – Bermet kuglof

300 grama šećera ulupati sa 250 gr margarina, dodati četiri jajeta,
jedno po jedno.
Dodati 100gr sitno seckanih suvih smokava ili suvog grožđa, 100 g. čokolade seckane na kockice i 2 dcl crnog bermeta ili crnog kuvanog vina. 300 gr brašna, jedan prašak za pecivo jedna kašika skroba i kašičica cimeta.

Sve dobro izmešati, izručiti u masnoćom podmazanu i prezlom posutu modlu.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 ˚C sat vremena.

Gotov kuglof posuti šećerom u prahu.


Prijatno.

kuglof

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 12/09,2009 | 13:46

    PROBAO SAM TO JA VEC ODAVNO.LEPO.BILO BI TO JOS BOLJE DA JE SA MOJIM BERMETOM.

    POYDRAV

    NENAD BERMET ALEKS

    RATKOVIC

  2. 12/09,2009 | 13:48

    Pozdrav

  3. 12/09,2009 | 14:09

    Ovo cemo definitivno morati da isprobamo.

  4. 01/04,2010 | 22:08

    Probali samo sve vase kuglofe i ne znamo koji da izdvojimo kao najbolji! Recimo da nam je vinski jedan od najdrazih, posebno kada imamo neko slavlje! Puno pozdrava od cele porodice koja redovno uziva u vasim kuglofima!

  5. 01/04,2010 | 22:54

    Vinski nisam probao, ali Becki i Jaffa mi se bas svidjaju. Dobro je da nove generacije mogu da probaju prave kolace!

  6. 01/07,2010 | 18:00

    Moja porodica obozava jaffa kuglov, a znam da ga vi pravite.Hoce li biti recept za taj kuglov?

  7. 01/07,2010 | 19:18

    Vinski i jafa su mi omiljeni. Cula sam da je i altazs mnogo dobar. Moja deca obozavaju da jedu vase kuglofe... Gde mogu da ih nadjem u Novom Sadu

  8. 01/08,2010 | 12:25

    ovaj je najbolji za duge zimske noci

  9. 01/08,2010 | 15:08

    Ovo je definitivno pored Jaffa kuglofa,najlepsi kuglof...

  10. 01/10,2010 | 13:29

    Karlovacki kuglof gostuje na vecini manifestacija u N.Sadu. Naravno, mozete ga i naruciti. Koristite kontaknu stranu. Donosimo u Novi Sad. Pozdrav

  11. 01/15,2010 | 12:08

    probala sam sve tvoje kuglofe ali sam se odusevila sa vinskim kuglofom samo napred puno pozdrava ARANKA

  12. 01/15,2010 | 12:08

    probala sam sve tvoje kuglofe ali sam se odusevila sa vinskim kuglofom samo napred puno pozdrava ARANKA

  13. 01/18,2010 | 10:15

    divni su ti kuglofi posebno jaffa,pozdrav i svrati na kafu

  14. 01/18,2010 | 12:21

    Hvala Natasa i tvoji medenjaci su divni, pogotovo kada ih izlozis u onom bozanstvenom starinskom ormanu. Vidimo se na kafi, ja cu poneti kuglofe, a ti spremi medenjake. P.S. hvala ti puno za fotografije keramicke modle.

  15. 01/19,2010 | 14:58

    Aranka puno hvala, tvoja podrska mnogo znaci

  16. 02/06,2010 | 12:50

    Iskreno, nikad nisam probao Kuglof... Ni jedan. Mogu reci da mi je zao jer izgleda odlicno, pa ako budem ikada imao prilike da probam odmah javljam misljenje. Komentar sam ostavio ovde jer me ovaj vinski najvise privlaci :-)
    Pozdrav

  17. 03/23,2010 | 21:46

    Sta sad u ovim vecernjim satima posle dobre vecere i verujte mi popio sam Neoplantu od mog drugara Kurjaka iz Karlovaca reci.Trebalo bi zasladiti, al ja nemam kuglofa ni za mustru.Zamislicu , pa cu malo gutljaj dva belog BERMET-a i zalicu sa Kurjakovom Neoplantom, a onda u krevet.
    Laku noc

  18. 01/20,2012 | 21:59

    Juce sam pravila vinski kuglof ,doduse malo modifikovan,jer to uvek radim,prilagodim svom ukusu.Socan je ,ukusan i mirisan.Vino nije karlovacko nego dalmatinski merlo i miris je divan.Umesto cimeta -rum.Sve u svemu -prelepo i najvaznije socno.Teka smo ga danas naceli i zaista je to najsocniji kuglof koji sam jela.Da nije viska kilograma pravila bih svakog dana po dva :).Velii pozdrav!

  19. 05/24,2016 | 19:24

    Sa zadovoljstvom pratim Vaše recepte i probala sam ih nekoliko.Hvala Vam.

  20. 06/09,2016 | 12:14

    Draga Ružice, puno Vam hvala. Drago mi je da vam se moji recepti dopadaju. Veliki pozdrav iz Karlovaca.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.