Slani kuglof sa slaninom za hladne zimske dane

03.01.2010. 

Dragi moji ova zima se baš zahuktala svom snagom i mislim da u par narednih dana neću promoliti nos iz kuće. Možda to i nije tako loše jer eto prilike da neke od vas obradujem novim receptima koje ste tražili. Baš zbog zime i hladnoće koja se uvlači u kosti evo jednog slanog kuglofa koji možete poslužiti kao predjelo na prazničnoj trpezi, ali i kao odlično posluženje uz čašu domaćeg kuvanog vina. 

ukrasi

Potrebni sastojci:


1 vrećica suvog kvasca

Zima

300 g suve slanine

300 g brašna

malo soli

1 kašičica šećera

1 jaje

70 g putera ili margarina

100 g lešnika

linija

Način pripreme:

Slaninu iseckati na kockice i propržiti, pa ocediti masnoću i ostaviti je na upijajućoj hartiji. Od brašna, soli, jajeta i kvasca umesiti glatko testo. postepeno dodavati otopljen maslac, slaninu i 80 g seckanih lešnika. Testo ostaviti da kisne dok se masa ne udvostruči. Kalup namazati rastopljenim maslacem i posuti sa 20 g seckanih lešnika (za svaki slučaj ni malo prezle neće škoditi). Testo premesiti i ostaviti u kalupu da stoji još 20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta na 200° C. Pečen kuglof istresti iz kalupa i služiti.

UŽIVAJTE !

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 01/04,2010 | 11:02

    zvuči sjajno, mislim da će se mojim ukućanima dopasti
    Prijatno!

  2. 01/08,2010 | 12:30

    za muskarce koji se prenemazu da ne jedu slatkise ovo je pun pogodak

  3. 01/10,2010 | 13:25

    Naco, tako je, dame neka se malo uzdrze od kalorija ove vrste. Za njih bice nesto sa cokoladom

  4. 01/10,2010 | 18:07

    Svidja nam se tvoj blog!

  5. 01/05,2011 | 20:43

    dodajte u kuglof kasiku majcine dusice

  6. 01/07,2011 | 00:01

    Sofija, dobro dosli na ovaj blog! Hvala na sugestijama, sigurna sam da bi dodatak majcine dusice poboljsao ukus kuglofa. Svako dobro.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.