Alzas kuglof
100 gr seckanih suvih kajsija i 100 gr krupno mlevenih badema izmešati i potopiti u malo sirupa od kajsija i malo rakije od kajsije.
Ostaviti da odstoji 2-3 sata.
Jedan margarin izlupati sa 300 gr šećera.
Dodati 5 jaja jedno po jedno. 350 gr brašna i jedan prašak za pecivo.
Sve dobro izmešati i dodati malo sirupa od kajsija da testo bude glatko.
U podmazanu i prezlom posutu modlu redjati red testa, fil od kajsija i badema (testo-fil, testo-fil, testo).Peći u zagrejanoj pećnici na 180° C jedan sat.
Gotov kuglof poprskati belom čokoladom i ukrasiti listićima badema.
Prijatno.

Odlican kuglof. Posebno za one koji vole kajsije! Obavezno probati!
Najbolji kuglof koji sam ikada probala!!! Samo tako nastavite!
Lepo si nam priredila ovu zbirku recepata, hvala:) Pozdrav!
Ma volim sve sto postoji za kuglove, a vi zaista sjano ste ovo uradili, bravo a ideje, tako treba, odrzati tradiciju kuglova i zelim vam potpuni uspeh!
Ljiljana Ilijeva, dobro dosli i puno vam hvala na podrsci.
Blog je SUPER..Recepti jos bolji :)..pravila I probala cokoladni bozicni I jafa I sva tri su strava.
e ovaj je sledeci. Nije mi jasno kako krupno samleti bademe? Dali to znaci iseckati?
Sosa u kanadi, dobro došli na moj blog. Bademe možete i iseckati, ili ih samleti u električnoj seckalici. Srdačan pozdrav iz vaše Vojvodine!
Draga Miro,hvala vam na predivnom blogu! Kuglov je za mene ljubav a ljubav treba siriti...ja sam svake godine na grozdjebalu i tamo sam prvi put probala vase kuglove i odusevila se! Sada vec godinama sama pravim i sirim njegov prelep ukus tradicije i ovde u Beogradu i sire po Srbiji pa cak i preko granice! Hvala jos jednom sto delite kuglof i tradiciju sa nama a mi je sirimo dalje!!! Svako dobro i nastavite tako...puno pozdrava iz Ostruznice!
Rado svraćam u Sremske Karlovce i uvek kupim kuglof. Gospođa Mira je izuzetno prijatna žena i pravi prelepe kuglofe.