Mramorni kuglof

4 žumanceta, 250 gr šećera i 125 gr butera penasto umutiti.
Dodati 300 gr brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo,
izrendanu koru od pomorandže, 3 kašike ruma, 1,5 dcl mleka i 100 gr mlevenih badema.
Dobro izmešati, dodati sneg od 4 čvrsto ulupana belanceta.
Kalup za kuglof premazati masnoćom i posuti prezlom i sipati pola mase.
U drugu polovinu dodati 3 kašike kakao-a, izručiti preko prve mase i lagano promešati viljuškom da se dobije šara.

Mramorni kuglof

Peći u zagrejanoj pećnići na 180 stepeni C oko 45-50 min.

Gotov kuglof posuti prah šećerom.

Prijatno.

Bookmark and Share

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 11/24,2010 | 21:25

    Jel znaš da imam pleh za kuglof, mama mi je kupila kad sam se odselila od nje..
    I nisam nijedan jedini napravila..

    A ovaj sam jednom davno probala.. ;)

    Moraću ovih dana da isprobam pleh, pa da ti javim jel ja to umem, il' je moja baba u pravu kad kaže da ne umem ni mačku u du.. da ubodem!

    :)

  2. 11/24,2010 | 21:53

    blackmoonlight, ovaj je odlican, ali ima i boljih. Savetujem sa bermetom ili crnim kuvanim vinom. Imas recept na blogu. I naravno, obavezno javljaj! Ako sta ustreba, vici! Veliki pozdrav.

  3. 06/04,2011 | 19:52

    Probala i ovaj prosle nedelje - ok je, ali nista posebno, za razliku od Raisinog koji je senzacija:) Sada se pece Alzas, jedva cekam da vidim kakav je. Poz.

  4. 06/07,2011 | 17:23

    onakojajesam, mramorni zaista nije nista posebno, bar za mene, ali ima i onih koji ga obazavaju. Samo pravi kuglofe i javljaj. I mene cinis srecnom!!! Veliki pozdrav.

  5. 01/09,2012 | 16:30

    interesuje me da li je potrebno ostro ili meko brasno? hvala puno

  6. 01/10,2012 | 18:00

    meko ili ostro brasno

  7. 01/14,2012 | 20:16

    Brkic Dunja, dobro dosli na moj blog. Ja koristim meko brasno. Veliki pozdrav!

  8. 01/15,2012 | 17:17

    hvala puno.pravila sam ga pola meko pola ostro i super je ispao.meni se jako dopada!

  9. 02/12,2012 | 18:18

    karlovacki je pravi kuglof, upravo je pri kraju pecenja, miri[e na pro[li.. predprosli vek, interesuje me koji je raisin recept

  10. 02/21,2012 | 20:59

    Mario, hvala puno, imate na ovom blogu recept za kuglof sa limunom "Raisa Gorbačov". Veliki pozdrav.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me