Mramorni kuglof

4 žumanceta, 250 gr šećera i 125 gr butera penasto umutiti.
Dodati 300 gr brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo,
izrendanu koru od pomorandže, 3 kašike ruma, 1,5 dcl mleka i 100 gr mlevenih badema.
Dobro izmešati, dodati sneg od 4 čvrsto ulupana belanceta.
Kalup za kuglof premazati masnoćom i posuti prezlom i sipati pola mase.
U drugu polovinu dodati 3 kašike kakao-a, izručiti preko prve mase i lagano promešati viljuškom da se dobije šara.

Mramorni kuglof

Peći u zagrejanoj pećnići na 180 stepeni C oko 45-50 min.

Gotov kuglof posuti prah šećerom.

Prijatno.

Bookmark and Share

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 11/24,2010 | 21:25

    Jel znaš da imam pleh za kuglof, mama mi je kupila kad sam se odselila od nje..
    I nisam nijedan jedini napravila..

    A ovaj sam jednom davno probala.. ;)

    Moraću ovih dana da isprobam pleh, pa da ti javim jel ja to umem, il' je moja baba u pravu kad kaže da ne umem ni mačku u du.. da ubodem!

    :)

  2. 11/24,2010 | 21:53

    blackmoonlight, ovaj je odlican, ali ima i boljih. Savetujem sa bermetom ili crnim kuvanim vinom. Imas recept na blogu. I naravno, obavezno javljaj! Ako sta ustreba, vici! Veliki pozdrav.

  3. 06/04,2011 | 19:52

    Probala i ovaj prosle nedelje - ok je, ali nista posebno, za razliku od Raisinog koji je senzacija:) Sada se pece Alzas, jedva cekam da vidim kakav je. Poz.

  4. 06/07,2011 | 17:23

    onakojajesam, mramorni zaista nije nista posebno, bar za mene, ali ima i onih koji ga obazavaju. Samo pravi kuglofe i javljaj. I mene cinis srecnom!!! Veliki pozdrav.

  5. 01/09,2012 | 16:30

    interesuje me da li je potrebno ostro ili meko brasno? hvala puno

  6. 01/10,2012 | 18:00

    meko ili ostro brasno

  7. 01/14,2012 | 20:16

    Brkic Dunja, dobro dosli na moj blog. Ja koristim meko brasno. Veliki pozdrav!

  8. 01/15,2012 | 17:17

    hvala puno.pravila sam ga pola meko pola ostro i super je ispao.meni se jako dopada!

  9. 02/12,2012 | 18:18

    karlovacki je pravi kuglof, upravo je pri kraju pecenja, miri[e na pro[li.. predprosli vek, interesuje me koji je raisin recept

  10. 02/21,2012 | 20:59

    Mario, hvala puno, imate na ovom blogu recept za kuglof sa limunom "Raisa Gorbačov". Veliki pozdrav.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.