Kuglof sa kafom i bademom

Posle višenedeljnog kontrolisanog haosa u mojoj kuhinji i uspešno okončanih božićnih manifestacija u Novom Sadu i Zemunu, konačno mogu da se posvetim  primarnom zadatku, onom zbog kog je i nastao ovaj blog: 

Pisanju recepata za kuglof
za sve ljubitelje ovog božanstvenog kolača.

Ko zna!? Možda će, jednog dana, ovaj trud uroditi plodom:

Izlaskom knjige recepata, jer sam, na svoju veliku radost,
primetila da ste, dragi posetioci,
zaista zainteresovani za moje recepte.

Hvala vam.

Kuglof sa kafom i bademom

Recept za ovaj kuglof dobila sam od moje drage komšinice Ljiljane Jović, pa joj se ovim putem srdačno zahvaljujem.

Ljiljo, hvala ti za sve recepte koje si nesebično podelila sa mnom. Samo ti znaš koliko mi znače. Ti si prva kuglof dama!

 Neophodni sastojci:

 Za tamniji sloj testa:

  • 175 g maslaca
  • 175 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 9 žumanaca
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g kakaa
  • 175 g badema

 Za masu sa kafom:

  • 9 belanaca
  • 200 g šećera
  • 80 g brašna
  • 3 kašike mlevene kafe
  • 300 g badema

 Način pripreme:

 Tamnije testo:

Umutiti penasto maslac sa šećerom i vanil šećerom, 
dodati žumanca jedno po jedno i na kraju smesu od brašna, 
badema, kakaa i praška za pecivo.

Voćni hleb


 Testo sa kafom:

Ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodati brašno, kafu i bademe.

Modlu, promera 22 cm, premazati rastopljenom masnoćom i posuti prezlom.

Sipati prvo tamno testo, zatim testo sa kafom.

Kafa zrno

Peći na 175°C u, predhodno zagrejanoj, pećnici oko 55 minuta.

Oko 15 minuta pre kraja pečenja (40 minuta pečenja), testo prekriti alufolijom.

Nakon vadjenja iz pećnice i provere da li je kuglof dovoljno pečen, najbolje štrikaćom iglom.

Ostaviti kuglof u modli oko 5-10 minuta, pažljivo ga prevrnuti na tacnu. 

Hladan kuglof posuti prah šećerom ili preliti belom glazurom.

Kuglof sa kafom i bademom podoban je za sve prilike. 
Uz njega možete poslužiti kafu, čaj, belo ili crno vino,
liker od kafe.

Napomena: Turbo rerna skraćuje dužinu
pečenja za 5-10 minuta.

Uživajte!

Related Posts with Thumbnails

Komentari

  1. 01/31,2011 | 21:55

    Oću da uživam uživo...ljubim te u komšinicu..Tebi veliki pozdrav!

  2. 01/31,2011 | 21:55

    Njami, njami, ovo izgleda sjajno! Da mi ne zaseni carski kuglof???

  3. 01/31,2011 | 21:56

    Kada izadje ja je prva kupujem :)poljubac

  4. 01/31,2011 | 21:56

    Oću da uživam uživo...ljubim te u komšinicu..Tebi veliki pozdrav!

  5. 01/31,2011 | 22:08

    Jaoo muke moje..
    Danas se bas baka i ja prisecamo tvog kuglofa sa vocem.. Koji nam je letos ulepsavao tople julske dane.. Da ti voda podje na usta!
    I ovaj zvuci primamljivo.
    Miro, ti si genije za kuglofe!
    :*

  6. 01/31,2011 | 22:08

    Jovane s.s., naci ce se prilika, nemoj da brigas. Komsinici prenosim lepu vest!!! :)))
    Najveci pozdrav za tebe!!!

  7. 01/31,2011 | 22:10

    Sanjarenja, probala, ne moze. A oba su recepta Ljiljina!!! Mada je naravno i ovaj sjajan!!!

  8. 01/31,2011 | 22:11

    Tanjana, drzim te za rec. Samo da ne bude limburga meseca. :***

  9. 01/31,2011 | 22:14

    behappy, moja devojcice, setila se ti! I baka! Eto meni radosti!!!
    Hvala ti puno, pozdravi baku!!!

  10. 01/31,2011 | 22:26

    Milka, ovaj ti bas mocno izgleda!!!

  11. 01/31,2011 | 22:31

    Naco!!!! Hvala ti, ti meni dosla!?
    Vidimo se u februaru?

  12. 01/31,2011 | 22:35

    ako imaš neku vezu sa metereolozima poruči im da malo prikoče sa prolećem. ja bih na dijetu, a ovo moram probati pod obavezno!
    Prijatno!

  13. 01/31,2011 | 22:43

    (`*•.¸(`*•.¸ ¸.•*´)¸.•*´)
    «...... Odlicno ! ......»
    (,.•*´(¸.•*´ `*•.¸)`*•.,)

  14. 01/31,2011 | 22:50

    Domacice moja, ne trebaju nam veze. Ovde je prava zimska idila. Kao sa razglednice. Iygleda se zima odomacila nacisto! Vidimo se u martu, ako Bog da!!!

  15. 01/31,2011 | 22:50

    Samo da te pozdravim pre nego sto ugasim komp :)
    Ja odoh nesto ranije na spavanje :)
    A tebi kasnije zelim laku noc :)

  16. 01/31,2011 | 22:51

    Talas, divno!!! :))))
    Izmamio si mi osmeh, puno ti hvala!!!

  17. 01/31,2011 | 22:53

    Leopard, ususkaj tackice, vidi kako baka zima sara po prozorima. Hvala ti, laku noc prijatelju!!!

  18. 01/31,2011 | 23:21

    Ja sam zasigurno uverena da ce izaci tvoja knjiga recepata,i da cu se jednog dana uciti da pravim kuglof iz nje narocito zato jer ce biti sa posvetom meni izuzetno dragog i dobrog bica.
    Veliki poljubac ti saljem.

  19. 01/31,2011 | 23:27

    Uno, lepa moja Uno!!!
    Drzimo fige obe. Bice, nadam se. Do tada, ucicu te uz pomoc bloga.
    Saljem zagrljaj i poljubac!!!

  20. 02/01,2011 | 01:04

    Jao mene sramota da kazem da jos nisam spremila ni jedan:(((((
    Hajde ti lepo meni u goste, ja tebi pokazem lepote grada, ti meni lepote kuglofa:)))))

  21. 02/01,2011 | 01:04

    Jao mene sramota da kazem da jos nisam spremila ni jedan:(((((
    Hajde ti lepo meni u goste, ja tebi pokazem lepote grada, ti meni lepote kuglofa:)))))

  22. 02/01,2011 | 03:45

    Veliki poz. drago mi je da si opet tu.

  23. 02/01,2011 | 11:24

    Casper, dogovoreno, samo da utanacimo detalje!!!
    A, ako se ne varam, imas modlu!? :))))

  24. 02/01,2011 | 11:26

    GASTRO city, opet sam tu, mali odmor. Sada moram da nadoknadim propusteno, bice jos recepata. Veliki pozdrav i tebi!!!

  25. 02/01,2011 | 12:11

    Pratim sve vaše recepte i svi su vam odlični. Hvala vam što ih delite sa nama.

  26. 02/01,2011 | 14:13

    Fantastican recept. Hvala Miro!!!

  27. 02/01,2011 | 14:30

    Milena Ilic, hvala vama, nije mi tesko sve dok ima ko da cita i, naravno da pravi kuglofe.

  28. 02/01,2011 | 14:31

    lilijana, hvala puno, trudim se. Veliki pozdrav.

  29. 02/01,2011 | 14:48

    Baš pre par dana sam komentarisala kako bih volela da napravim neki kolač sa kafom, i prosto je neverovatno da ste upravo sada objavili ovaj recept. Jedva čekam da ga isprobam, ne sumnjam da će biti fantastičan kao i ostali recepti na blogu!
    Hvala puno, vaša sam velika obožavateljka!

  30. 02/01,2011 | 14:53

    Miro, vas becki je najbolji!
    Sve pohvale za sajt!

  31. 02/01,2011 | 15:00

    lanna021, raduje me!
    Hvala puno, puno. Posetite me na nekoj od manifestacija u Novom Sadu! Jos jednom, hvala na komplimentima. Veliki pozdrav i svako dobro.

  32. 02/01,2011 | 15:01

    Porodica Markovic, veliki pozdrav. Drago mi je sto ste tu!!! Svako dobro!

  33. 02/01,2011 | 15:27

    Miro, hvala ti, polaskana sam!!!

  34. 02/01,2011 | 15:28

    Čuvam još recepata za tebe, navrati.

  35. 02/01,2011 | 15:36

    Ljiljo, hvala tebi. Svakako moram da naponem da je nekoliko recepata doslo do mene, upravo zahvaljujuci tebi, draga moja komsinice. Hvala, hvala, puno. Navraticu uskoro. Saljem ti veliki poljubac.

  36. 02/01,2011 | 15:38

    Ljiljo, mozda ti je promaklo, imas i veliki pozdrav i poljubac od jednog blogera!!!

  37. 02/01,2011 | 19:05

    Zanima me gde je u Novom Sadu vas stalni prodajni objekat. Pozdrav.

  38. 02/01,2011 | 19:36

    Ceco, dobro dosli na blog, puno vam hvala. Nemam stalni prodajni objekat. Mozete me naci na svim manifestacijama u Novom Sadu ili preko kontakt strane na ovom blogu. Veliki pozdrav.

  39. 02/01,2011 | 21:03

    Molila bih vas, ako je moguće, još koji recept za slani kuglof. Unapred hvala. Gordana, Novi Sad.

  40. 02/01,2011 | 21:14

    Gordana, dobro dosli na moj blog! Puno Vam hvala. Molim samo za malo strpljenja, bice jos recepata za slani kuglof. Jedan uskoro!!! Veliki pozdrav.

  41. 02/01,2011 | 23:04

    Pravila sam nesto slicno ovom, ali sada cu probati ovaj vas kuglof. Hvala za recepte koje delite sa nama.

  42. 02/01,2011 | 23:06

    Marija, puno vam hvala. Javite kako je uspeo. Veliki pozdrav.

  43. 02/04,2011 | 23:27

    Postovana gospodjo Miro, molim Vas da objavite recept becki kuglof, ako je moguce. Unapred zahvalna.

  44. 02/05,2011 | 13:05

    Postovana Milice, verujem da cu vas razocarati, ali to je jedan od tri recepta koja, na zalost, necu objaviti. Nadam se da cete me razumeti.

Molim vas da prokomentarišete ovaj članak.